One More Kawa  

Click here to edit subtitle

Blog

view:  full / summary

Stara rompe 2015

Posted by [email protected] on October 1, 2015 at 7:50 PM


Lauantaina lähdimme aamuvarhain Räyskälästä kohti Vermon ravirataa. Joka puolella tuntui olevan usvaa ja ilman kosteus oli melkoinen. Kypäräni visiiri oli vähän väliä huurussa vaikka kokeilin pitää sitä raollaan ja liikuttelin kaikkia niitä napikoita mistä ilmanvaihtoa säädellään.


Yhä sinnittelin nahkapuvussa. Tarkenin juuri ja juuri. Käsiä ei sentään ajaessa paleltanut. Alla oli ohuet silkkihanskat ja päällä paksummat ajohanskat.Rometorilla oli myyjiä niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Näimme paljon tuttuja ja mikäs sen mukavampaa.Selasin kansiota jossa oli sivun kokoisia kuvia vanhoista pyöristä. Näin hienon vanhan Enduro Kawasakin joka teki nopeallakin vilauksella vaikutuksen. Ehkä se oli Kawasaki KE 125 tai jotain sinne päin. Täytyypä vähän tutkia, olisiko siinä hyvä talvipyörä.Jatkoin kiertelyä ja kaarteua pöytien lomassa. 


Isä ja pikkuinen poika tulivat käytävällä vastaan. Poika jähmettyi paikoilleen ja katseli 80- luvun nahkapukuani. Isä kysyi, onko siinä hassu haalari? Poika oli mietteliään näköinen, hymyili vähän ja jatkoi matkaansa. Kun kierros myyntipisteiden osalta oli tehty, siirryimme parkkipaikalle jatkamaan jutustelua. Vanhat pyörät, puuttuvat osat, sileät takarenkaat ja savuttavat pakoputket, niistä riitti juttua taas kerrakseen.Kotimatkalla keli oli aurinkoinen ja lämmin, syksyn kellertävät lehdet lentelivät tiellä. Yksi koivun lehti pyöri umpikypäräni sisällä visiiriä vasten, miten ihmeessä se sinne meni.


Kaanaan Kahinat 2015

Posted by [email protected] on September 20, 2015 at 4:20 PM


Lauantain päiväreissu suuntautui Kaanaan Kahinoihin Tampereen yläpuolelle. Tapasimme perillä ystäväpariskunnan ja vietimme mukavan päivän hyvässä seurassa.


Ohessa kuvapainotteinen postaus suositusta tapahtumasta.Onnea ja radalle muiden sekaan.Vihreä Kawasaki ei jäänyt huomaamatta.Yleisön joukossa oli monilla kamerat mukana, oli pitkiä putkia ja vielä pidempiä putkia.Kilpailijat pistivät kaarteessa parastaan.Tiukkaa vääntöä rottapyörällä. Hiekka lentää ja meno on näyttävää.Lähtöalueen pehmeä hiekka pääsi yllättämään.Yleisön joukossa nahkatakkinen tyttö.Ruutulippu heilahti, kisa oli päättynyt.


Haltialan tilalla, syyskuussa 2015

Posted by [email protected] on September 13, 2015 at 11:25 AM

Käväisin tällä viikolla Haltialan tilalla missä motoristit kokoontuvat keskiviikkoiltaisin.


Mutta palataan ajassa ensin hieman taaksepäin. Punnersin takaperin seiskapuolikkaan Kawasakin tallista pihalle. Meillä on hiekkapiha ja siinä on pientä alamäkeä. Seuraavaksi tuuppasin sitä vähän ylämäkeen ja zoomasin kohti palikkaa. Kuuma siinä tuli, mutta pääasia että sain pyörän jykevästi paikoilleen. 
Luottavaisin mielin käänsin avaimen virtalukossa ja starttasin. Pyörä ei lähtenyt käyntiin vaikka tein täsmälleen niin, kuin oli sata kertaa ohjeistettu. Oli pihassa autokin mutta sillä en Haltialaan halunnut lähteä, se oli ihan varma.


Otin varman päälle ja hain naapurin apuun. Avattiin tulpat ja todettiin yhteistuumin, että vaihdetaan ne, kun ei mikään muukaan tuntunut auttavan. Kun kaikki tuplat oli vaihdettu, niin pyöräkin käynnistyi taas ihan nätisti ja pääsin lopulta matkaan. Reppu selkään ja menoksi. 
Paikalle oli kerääntynyt satoja motoristeja. Sää oli mitä parhain.


DC3 lentokone oli jo kerran lentänyt Haltialan yli. Sen kyydissä oli toistakymmentä motoristia "Japsistarat" kerhosta. Ei aikaakaan kun kone kaarsi uudelleen alueen yli. Katseet kääntyivät taivaalle.

Nätti punavalkea Suzuki.Hondat siistissä rivissä.


Alla oma Kawasaki. Hyvä pyörä, vaikka se välillä vähän temppuileekin.
Jutustelun lomassa motoristeille maistui munkkikahvit. 
Nuori mies oli saapunut paikalle piikillä.
Ruosteenpunainen Vespa ja Hai saappaat kiinnittivät huomioni. Ilma viileni ja tuli hämärää. Mukava ilta oli tullut päätökseen. Oli kotiinlähdön aika.  

Silmäkulmasta näin kuinka jänis juoksi pientareella. Hyrylän kohdalla siili ylitti tien.

Summer meeting 2015

Posted by [email protected] on September 2, 2015 at 4:35 PM


Viime viikonloppu Räyskälän ilmailukeskuksessa, keräsi paikalle motoristeja ja miksei muitakin. Motorgin järjestämä vauhdikas ratapäivätapahtuma kiinnosti.
Lauantain pääohjelmina oli kaikille osallistujille avoimet ajokoulutukset ja varttimailin kiihdytysajot virallisella ajanotolla.Otin paljon kuvia, vahvat värit kiehtoivat, puna musta valkoinen, ei huono.

Ensimmäinen ajovuoro oli kello 10-12. Tapasin tytyön joka oli aivan liekeissä siitä, että ehti vuoron aikana ajaa 12 kertaa radan läpi.
Tähän väliin näkymiä yleisöparkista.
Kesken päivän ajattelin lähteä ajelemaan Forssan suuntaan tarkoituksena pysähtyä matkan varrella jätskillä. Lähtiessäni unohdin katsoa taivaalle, kastuin. Joka puolella oli paksuja tummia pilviä, vilutti, ei tehnyt mieli enää jätskiä, käännyin takaisin.Sateen jäljiltä sää alkoi taas pikku hiljaa kirkastua. Neljä autoa sahasi radan läpi useampaan kertaan, yrittivät kai nopeuttaa sen kuivumista. Lopulta seuraavan vuoron kuskit kokoontuivat kuuntelemaan ohjeita.Katseet suunnattuna radan suuntaan.
Pieni hetki vielä.
Yritin ottaa itse kiihdytyksestä kuvia sarjatulella. Siis useampi kuva sekunnissa, mutta ei niistä mitään tullut. Tiesin sen, ei niistä ole ennenkään mitään tullut. Valokuvien tämänkertainen teema onkin siis yksinkertaisesti ”vähän ennen”.Takarengas kuumaksi ja siirtyminen lähtöviivalle.
Sekalainen setti kuvia, pyöristä ja niiden kuljettajista.

Aurinko paistoi selkäni takaa, istuskelin nurmella, katselin menoa ja meninkiä. Keltainen Suzuki teki kymmenen sekunnin alituksen. Yleisö taputti käsiään.


Viimeinenkin ajovuoro oli pikku hiljaa päättymässä. Olipa taas mukava päivä.
Yyteri meeting 2015

Posted by [email protected] on August 17, 2015 at 8:55 PM

Suosittu Yyteri meeting vietettiin hienossa kelissä. Yöpyjiä ja päiväkävijöitä oli yhteensä noin 830 kappaletta.

 

Saavuimme perjantai-iltana puoli kuuden aikaan ja näimme heti ensimmäiset tututut jo portilla. Mutta missä oli "Kawasaki veljekset"? Ajoimme ympäri aluetta ja löysimme toisemme. Laitoimme leirin pystyyn.

 


Mökkimajoitusta tai telttailua, oman maun mukaan. 

Lämpötila laski perjantain ja lauantain välisenä yönä seitsemään asteeseen. Pientä aamusumua nousi lammen pinnalle.

 


 

Herkullinen aamiainen oli valmiina hotellin puolella.

 


Lauantaipäivänä keräännyttiin rannalle nauttimaan maisemasta, hienosta päivästä, hyvästä seurasta, pehmeästä hiekasta, kesästä.

 

 

Pariskunta makoili läheisellä viltillään: 

Hei anteeksi, voinko kysyä mitä noi motoristit tekee tuolla rannassa?

- Heipä hei (osoitin rannan suuntaan) noi tuolla rakentaa hiekkalinnoja ja noilla on neppiskisat

- mä oon aina sanonut että motoristit on hyvää porukkaa

- niin on 

- mullakin on ollut moottoripyörä, mutta ensin mulla oli mopo, mä muistan hyvin kun menin sillä kesätöihin 1960 luvulla ……………..
Ostin kojusta nahkaisen käsintehdyn rannekkeen, väreinä tumma lila ja musta. Nepparikiinnitys.

 


Yleisö kerääntyi seuraamaan perinteistä hidasajokisaa. 


 


Sekä perjantai- että lauantai-iltana bändit soittivat hyvää musiikkia suuressa teltassa. Teltan ulkopuolella oli grilli. Myyjän suosittelemana otin molempina iltoina ribsejä perunasalaatilla. Muitakin vaihtoehtoja oli tarjolla, ainakin "Porilaisia".


Alueelta löytyi useita nuotiopaikkoja missä istuttiin iltaa, tarinoitiin, yksi aloitti laulun muutama muu siihen yhtyen. Oli koleaa, lisättiin puita nuotioon.

 


 

Sunnuntaiaamusta oli taas tullut aika lähteä kotiin. Paluumatkalla pysähdyimme useamman kerran. Viimeisin pysähdys oli Teurossa jossa tien poskessa näytti olevan kylätapahtuma, kirpputori tai vastaava. Yhdellä myyjällä oli pahvilaatikko jossa luki että ”saa ottaa”: Huomasin laatikossa valko-punaisen saippuakotelon ja omistaja sanoi että ota se, sopii nahkapukusi väreihin.

 

Omistaja kertoi että se oli ostettu vuonna 1973, eikä sitä ole kukaan käyttänyt kymmeniin vuosiin. Minulle tuo kelpasi, täydellinen kotelo oliivisaippualle, jota käytän hiustenpesuaineena. 

 

 

Päästyämme mökille Räyskälään, matka jatkui autolla. Tie 54:lla heilautin kättäni vastaantulevalle motoristille, no sellaista sattuu, eikä ollut edes ensimmäinen kerta. 

 


Rss_feed

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.